Referenties

Toen ik begon met zingen bij Renate gingen bij mij, na les gehad te hebben van een andere docent, een heleboel kwartjes vallen. Mooi zingen kon ik al, maar Renate wist (en weet) op zo’n beeldende manier uit te drukken wat ze precies van me verwacht, dat ik in korte tijd technisch veel sterker ben geworden.
Aan de andere kant heeft ze juist ook veel aandacht voor het loslaten van ‘het moet iets worden’ en gewoon te genieten van de muziek. Ook met als resultaat een duidelijke verbetering van mijn zangkwaliteit.
Kortom: zingen bij Renate staat garant voor een perfecte combinatie van hard werken en veel plezier maken!

Dineke

Bij Renate kan ik gewoon zingen zonder te schrikken van wat er allemaal uit mijn strotje komt aan gereutel, gekraak, geloei, kortom geluid. Ik leer hier me bewust worden van wat ik allemaal aan het doen ben, terwijl ik zing. Dat zijn o.a. dingen die alleen maar hinderen, en Renate vindt altijd wel een manier om die manieren af te leren. En als ik de keer daarop in oude gewoontes verval, krijg ik gewoon weer een nieuwe kans.
Zingen met zin, en zonder zorgen dus.

Alette

Dat je zo vooral het plezier in zingen benadrukt. Dat het je niet kan schelen wat het niveau van iemand is, of de achtergrond, of het gebrek aan oefenen.
Hoe je ervoor zorgt dat zingen BLIJ maakt – hoeveel beperkingen er ook mogen zijn.
Dat je zonder vragen voorbij gaat aan die beperkingen, ze accepteert voor wat ze zijn, en dat we BLIJ kunnen zingen.
Dat je tóch aan de techniek blijft werken. Je gaat wat dat betreft niet voorbij aan de beperkingen, maar je maakt er geen punt van. FIJN!

Bertie

Wat een feestje elke week, zingen bij Renate.
Ik probeer van alles, het zingen van aria’s zoals ‘Se tu m’ami, se sospiri’ van Pergolesi tot Amerikaanse musical liedjes. En van het zingen van teksten van Bertolt Brecht op muziek van Kurt Weill en liederen van Franz Schubert en Brahms tot Franse chansons van o.a. Jacques Brel en Edith Piaf.
Ook aan de leerlingenavond eens per jaar raak ik zo langzamerhand gewend. Het is een adrenalineverhogende avond, maar wat een genoegen als het lukt!
Het zingen maakt me een gelukkig mens.

Hennie